tilbake til hovedsiden på saken.no

Tønne saken

Tønne-saken dreide seg om mulig sammenblanding mellom politikk, næringsliv og private forhold. Etter omfattende medieomtale fikk saken en tragisk utgang ved at tidligere helseminister Tore Tønne ble funnet død ved sin bil, etter å ha tatt sitt eget liv 21. desember 2002. Dagen før tok Økokrim ut tiltale mot Tønne.

 

Dagbladet dokumenterte at Kjell Inge Røkke betalte Tønne et «suksesshonorar» på 1,5 million kroner for rådgivningsvirksomhet som Tønne utførte for Røkke under oppkjøpet av Kværner, mens Tønne hadde etterlønn etter ministerposten. Honoraret ble forsøkt kamuflert ved at et av landets fremste advokatfirma, BA-HR, laget en falsk faktura. Direktør Kari Breirem i BA-HR nektet å underskrive utbetalingen på 1,5 million kroner til Tønne. Breirem ble avskjediget fra advokatfirmaet BA-HR og i den etterfølgende saken ble det inngått forlik. Advokatfirmaet BA-HR ved advokat Øyvind Eriksen ble senere ilagt en bot på 50 000 kroner for forsøket på å skjule forholdet mellom landets mektigste industriherre og det øverste nivået i norsk politikk. Boten ble godtatt.

 

Det var flere forsøk på å betegne saken som en presseskandale, men i ettertid er det klart at skandalen hører til i en annen kategori. Det har også vært argumentert for og underbygget - bl.a. av Kari Breirem - at saken egentlig burde hatt navnet «Røkke-saken», da det var han som hadde regien i saken.

Dagens Næringsliv

Breirem må gå fra BA-HR

Advokatfirmaet BA-HR gir den suspenderte direktøren Kari Breirem sparken. BA-HR begrunner avskjedigelsen med hennes brudd på taushetsplikten. Nå kan saken havne for retten.
Les artikkelen: Breirem må gå fra BA-HR

e24.no

BA-HR-direktøren avskjediget

Det skandalerammede advokatfirmaet BA-HR avskjediget torsdag direktør Kari Breirem, som anklages for grovt brudd på taushetsplikt og mislighold av sin arbeidsavtale.
Les artikkelen: BA-HR-direktøren avskjediget

Dagbladet

Forlik mellom Breirem og BA-HR

Advokatfirmaet BA-HR har inngått forlik med Kari Breirem. Dermed slapp advokatene en opprivende rettssak.
Les artikkelen: Forlik mellom Breirem og BA-HR

BA

BA-HR får bot

Kjell Inge Røkkes viktigste juridiske medspiller, advokatfirmaet BA-HR, må betale en bot på 50.000 kroner etter sin befatning med Tønne-saken.
Les artikkelen: BA-HR får bot

ukeavisenledelse.no

Røkke, ikke Tønne

Det var Tore Tønne som hadde flere hatter. Derfor kom saken med rette til å handle mest om ham og ikke Kjell Inge Røkke som hadde regien i bakkant, skriver redaktør Magne Lerø.
Les artikkelen: Røkke, ikke Tønne

Aftenposten

Hun rullet i gang Tønne-saken

Kari Breirem trodde hun skulle få ros da hun varslet om en feilaktig faktura.
Les artikkelen: Hun rullet i gang Tønne-saken

Dagsavisen

Pressen drepte ikke Tore Tønne

ari Breirem mistet jobben fordi hun varslet om regningsjuks i advokatfirmaet BA-HR. I hennes bok om Tore Tønne-saken, frikjenner hun pressen for hans død.
Les artikkelen: Pressen drepte ikke Tore Tønne

Copyright © 2010 Coyo Software Ltd. Drift og vedlikehold av dette nettstedet utføres av Coyo Software Ltd. Egne vilkår gjelder tekst og bilder som ikke er levert av spesifiserte kilder,

se Vilkår for bruk for mer informasjon om kilde, kopirettigheter og vilkår for bruk. Kilde for deler av innholdet på denne side er: Wikipedia og dermed tilgjengelig under GNU Free

Documentation License. Omtalte varemerker, produkter, tjenester o.l. kan være registrerte varemerker eller varemerker eid av andre og tilhører sine respektive eiere.

 

Spørsmål relatert til nettstedet eller annonsering på nettstedet kan rettes til Coyo Software Ltd.

 

Copyright © 2010 Coyo Software Ltd - Med enerett - Vilkår for bruk - Personvernerklæring - Annonser hos oss - Samarbeidspartnere - Kontakt oss

 

ENKELT: på saken.no finner du  informasjon, linker og fakta om de store sakene.

 

Dette nettstedet er laget med GoOnline XP Professional